Podcast 'Veilig Voorop': een bijzonder drieluik

Het Netwerk Weerbaar Bestuur presenteert de podcast 'Veilig Voorop', een drieluik waarin u kunt luisteren naar politieke ambtsdragers die vertellen over de vergaande impact van bedreigingen op hun werk en leven.

Logo podcast Veilig Voorop
Beeld: ©Netwerk Weerbaar Bestuur

De actualiteiten liegen er niet om: geweld, agressie en intimidatie tegen onze politieke ambtsdragers neemt toe. Daarom is het cruciaal dat we samenkomen om dit probleem aan te pakken. Dat begint met een goed gesprek, waarin ervaringen gedeeld kunnen worden en zo met elkaar de verbinding op te zoeken. Het Netwerk Weerbaar Bestuur presenteert met trots de podcast 'Veilig Voorop', een drieluik waarin experts en politieke ambtsdragers vertellen over de vergaande impact van bedreigingen op werk en leven. In deze podcast duiken we in de uitdagingen die politieke ambtsdragers dagelijks ervaren en verkennen we hoe we kunnen werken aan een weerbaar bestuur, waarin veiligheid voorop staat.

Aflevering 1: over de verharding van de samenleving

De eerste aflevering gaat over de verharding van de samenleving. Host Meike de Jong gaat in gesprek met Letty Demmers, wethouder Bergen op Zoom, Frank van de Meijden, burgemeester Tiel en Carolien van Ham, hoogleraar aan de Radboud Universiteit.

Nieuwsgierig geworden? Beluister dan de volledige eerste aflevering. Of bekijk hieronder een voorproefje!