Handreiking fractieondersteuning proviciale staten

Om het doel van fractieondersteuning nog eens helder over het voetlicht te brengen, heeft het ministerie van BZK de Handreiking fractieondersteuning proviciale staten gescheven.

Handreiking fractieondersteuning Provinciale Staten
Beeld: ©BZK

Fractieondersteuning is van grote waarde, zo ook in de provincie. Uit de praktijk is gebleken dat er soms onduidelijkheid bestaat over de juiste inzet van dit recht en dat statenleden tegen administratieve verplichtingen aanlopen (rompslomp). Dit terwijl goede inhoudelijke ondersteuning de werkdruk van statenleden kan verlichten, zodat zij zich beter op het eigenlijke werk kunnen richten. 

Het ministerie van BZK heeft in dat kader een handreiking geschreven: de Handreiking fractieondersteuning proviciale staten. Deze is tot stand gekomen in samenwerking met de beroepsvereniging voor statenleden (Statenlidnu) en verschillende provinciale (politieke) ambtsdragers. 

Ondersteuning 

In de handreiking wordt het doel van fractieondersteuning nog eens helder over het voetlicht gebracht. De handreiking biedt fracties daarnaast ondersteuning bij praktische problemen waar ze bij het organiseren van fractieondersteuning tegenaan lopen.